TRADÍCIÓ-MANUFAKTÚRA KFT. – Hagyomány és Innováció kéz a kézben

Magyar Szent Korona replika

A magyar történelem, a Magyar Államiság szent jelképe a Magyar Szent Korona! A kicsinyített, 24 karátos arannyal bevont replika hagyománytisztelő, egyedi kivitelezésű, ugyanakkor exkluzív ajándéktárgy. Kizárólag különleges, páratlan alkalmakra.
A Tradíció Manufaktúra Kft. által gyártott, 24 karátos arannyal bevont Magyar Szent Korona replika emléktárgy kizárólag tradicionális úton, kézzel készül.

Tájékoztató
A Szent Korona reprodukciót az állami szervek, közigazgatási szervek, alkotmányjog alapján fennálló intézmények, valamennyi állami és önkormányzati fenntartású szerv, intézmény irányába kizárólag a CONCORD BEST Kft. forgalmazhatja. Kérjük ennek figyelembevételét! Köszönjük.

CONCORD BEST Gyártó és Forgalmazó Kft.
Kovács Sándor, ügyvezető igazgató
telefon: +36 (20) 4373455
e-mail: concordopera@yahoo.com
web: http://www.concordbest.com/

A Magyar Államiság szimbóluma a Szent Korona – I. István királlyá avatásától kezdve – Magyarországon a legfontosabb felségjelvény.

A magyar Szent Korona Európa egyetlen olyan koronázási ékszere, melynek eredete több mint 1000 esztendőre nyúlik vissza. Ezt a szimbólumot őrizvén, a korona áldásos tiszteletére, hogy minden magyar- és magyar érzelmű lélek számára elérhető legyen, elkészítettük a korona replikáját, mely valamelyest közelebb hozhatja hozzánk népünk, s hazánk történelmének kezdetekig visszanyúló eredetét.

Tradíció-Manufaktúra Magyar Szent korona replika
Tradíció-Manufaktúra Magyar Szent korona replika

A Magyar Szent Korona
rövid története és útjai

Az első keresztény magyar király, Szent István (1000-1038) számára a Pápa az 1000. esztendőben koronát küldött, melyet egészen a XIV. századig Székesfehérváron a Szűz Máriáról elnevezett székesegyházban őriztek. A székesegyház egyben az Árpád-házi királyok koronázó temploma, magánegyháza és temetkezési helye volt. A koronázási szertartás főszereplője az egyház képviseletében az esztergomi érsek, aki a koronázás jogát birtokolta.

A Szent Korona az évszázadok során egyfajta közjogi jelentéstartalmat nyert, mely szerint a Szent Korona a főhatalom birtokosa és az uralkodó felett áll. Míg más népeknél a királyhoz készíttetnek koronát, addig nálunk fordított a helyzet: a koronához keresnek királyt. A magyar jog a legfelsőbb állami méltóságnak tekintette a magyar Koronát, tehát a mindenkori király fölé helyezte.

Koronánkat, 1083-tól, I. István király szentté avatása óta nevezzük Szent Koronának.

Az elmúlt évszázadok során a magyar Szent Korona viszontagságos utakat járt be, melynek tartalmi részleteit ismerve csodával határos, hogy egy évezred elteltével is hazánk koronázási ékszerei között tisztelhetjük és őrizhetjük.

A Magyar Szent Korona
felépítése, jelentőségei és szimbólumai

A koronát két fő részből állították össze, az úgynevezett görög koronából (corona graeca), mely a korona alsó része, és a latin koronából (corona latina), amely a korona felső részét képezi. A görög korona anyagát tekintve aranyból készült, de sok ezüsttel ötvözve, hogy tartása megfelelő legyen. Két fő részre oszlik: alsó és felső részre.

tradicio-manufaktura-magyar-szent-korona-replika-feher

A felső rész: elől fültől fülig háromszög alakú és félköríves oromzatok egymásutánja, hátul az oromzatok helyett nagy gyöngyök találhatóak. Elől és hátul középen egy-egy kép díszíti, melyeken Krisztus, illetve Dukász Mihály bizánci császár képe látható.

Az alsó rész felépítése: nyolc, négyszögletű színes zománclemez váltakozik sima mezőkkel, a sima mezőkben drágakövek vannak, a zománclemezek arkangyalokat, szenteket, uralkodókat ábrázolnak.

A latin korona sötétebb, tisztább aranyból kimunkált négy keresztpántból áll, melyek kb. 5 centiméter szélesek. A pántokon található képek apostolokat ábrázolnak, tetején pedig egy Krisztus-kép látható, mely átfúrva tartja a keresztet. Két oldalán hosszú, lecsüngő aranyláncok díszítik, melyek lóhere formában csoportosuló drágakövekben végződnek. Hátul középen egy hasonló lánc csüng.

A tetején lévő keresztet meglehetősen drasztikusan, a Krisztus-kép átlyukasztásával valószínűleg a 16. században illesztették rá. A kereszt elferdüléses sérülése minden bizonnyal a 17. századra tehető. Kutatások szerint, egy koronázási szertartás előtt, a koronaékszereket tartalmazó láda fedelét durva módon felfeszítették, mivel a vasláda kulcsa tévedésből Bécsben maradt, és a koronát a szertartásra ki kellett szabadítani a vasláda fogságából. A törékeny korona így megsérült, a kereszt elferdülése mellett a keresztpánt is eltörött, melyet később megjavítottak. A keresztet nem lehetett visszaegyenesíteni, így azt az 1860-as években, Ferenc József koronázása kapcsán rögzítették ferde állapotban, ahogyan ma is látható.

Az államalapítás ezeréves évfordulója alkalmából Magyarország méltó helyre emeli a Szent Koronát, és a nemzet múzeumából a nemzetet képviselő Országgyűlés oltalma alá helyezi. A törvény a korona őrzési helyeként a Parlament épületét jelölte ki, ugyanakkor biztosította az állandó megtekinthetőség feltételeit.

A 24 karátos arannyal bevont
Magyar Szent Korona replika

A Tradíció Manufaktúra Kft. által gyártott emléktárgy a Manufaktúra műhelyeiben, kizárólag kézimunkával készül, 24 karátos arannyal bevonva.

Célunk a Szent Korona másolatának eljuttatása minden, a Magyar Nemzetet tisztelő emberhez, Magyarországon és külhonban egyaránt.

„Tiszteletben tartjuk alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.” (Magyarország Alaptörvénye, 2011. április 25.)


24 karátos arannyal bevont
Magyar Szent Korona replika
médiamegjelenések, támogatások

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere • 2013. október 24.

magyar-szent-korona-masolat-balog-zoltan-emberi-eroforrasok-miniszteriuma-levele-2013_10_24


Kövér László, az Országgyűlés Elnöke • 2014. február 26.

magyar-szent-korona-masolat-kover-laszlo-orszaggyules-elnoke-levele-2014_02_26


www.hirek.sk • 2015. november 9.

magyar-szent-korona-cikk-hirek_sk-2015_11_09


MEGRENDELŐ ŰRLAP

A 24 karátos arannyal bevont Magyar Szent Korona replika
ára 165 000 Ft / db + postaköltség
Többet rendelne? Kérje kedvezményes ajánlatunkat!

Tradíció-Manufaktúra Magyar Szent korona replika

  Név*

  Email cím*

  Rendelés mennyisége*

  SZÁLLÍTÁSI CÍM

  Helység*

  Irányítószám*

  Utca, házszám, emelet, ajtó*

  Telefonszám*

  SZÁMLÁZÁSI CÍM

  Helység

  Irányítószám

  Utca, házszám, emelet, ajtó

  Megjegyzés

  Kérem, írja be a helyes eredményt számmal*

  Az alábbi "Megrendelem" gombra való kattintással a fenti mennyiségben megrendelem
  az oldalon látható terméket, és tudomásul veszem,
  hogy a rendelés fizetési kötelezettséget von maga után.