TRADÍCIÓ-MANUFAKTÚRA KFT. – Hagyomány és Innováció kéz a kézben

Referencia – Energetikai korszerűsítés a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Középiskola és Kollégium épületén

A megrendelő neve: Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Projekt megnevezése: Energetikai korszerűsítés a Kossuth Lajos Középiskola és Kollégium épületén

A beruházás forrása: KEHOP-5.2.10-16 – Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései

A beruházás helyszíne: 9025 Győr, Dr. Róth Emil utca 1. (7868 hrsz. épület) (nyugat-dunántúli régió, Győr-Moson-Sopron megye)

A beruházás azonosító száma: KEHOP-5.2.10-16-2017-00164

A beruházásra megítélt összeg: 111 087 876,- HUF

A Tradíció Manufaktúra Kft. által közbeszerzés keretében elnyert munka összege: bruttó 92 319 894,- Ft

Projekt összefoglalása

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum (9025 Győr, Kossuth Lajos utca 22/A), mint építtető 2017. április 10-én támogatást nyert a 9025 Győr, Dr. Róth Emil utca 1. cím alatt található Kossuth Lajos Középiskola és Kollégium energetikai felújítására. A támogatás forrása a KEHOP-5.2.10-16 kódszámú „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” támogatási konstrukció.

A meglévő homlokzatokra utólag elhelyezett 160 mm EPS hőszigetelő rendszer kerül felrögzítésre dryvit rendszerben, ezután a hőátbocsátási tényező eléri a 0,24 W/m2K követelményértéket. Szintén ügyelni kell, hogy betartásra kerüljenek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerinti előírások, a szükséges helyeken a tűzvédelmi sávokat kell kialakítani, ezeken a helyeken 160 mm vastagságban alkalmazunk ásványgyapot hőszigetelést. A csapóesővel érintett lábazati részen 160 mm XPS vízálló, zártcellás polisztirol hőszigetelő táblákat alkalmazunk. Mivel az épület lapostetejének hőszigetelése már korábban megvalósult, ezért csak a lépcsőház laposteteje kerül hőszigetelésre 250 mm vastagságban. Továbbá a bejárat fölötti árkádfödém 250 mm vastagságban kőzetgyapot szigetelést kap. Az épületen valamennyi külső nyílászáró korszerű műanyagra, illetve a főbejárati portál alumíniumra cserélése megtörténik. A nyílászárókat a jelenleg legkorszerűbb, fokozottan hőszigetelő műanyagokra cseréljük, melyek hőátbocsátási tényezője Uw=1,15 W/m2K. A beruházás eredményeként csökken az épület határoló szerkezeteinek hővesztesége, nemzetgazdasági szinten hozzájárul az energiamegtakarításhoz, továbbá javul a komfortérzet. A projekt keretében az eredetileg tervezett 3 rétegű üvegezésű ablakok helyett 2 rétegű üvegezésű ablakok kerülnek beépítésre. A változásbejelentés hiánypótlása keretében csatolásra kerül a nyilatkozat az indikátorok és a költségek változásáról.