TRADÍCIÓ-MANUFAKTÚRA KFT. – Hagyomány és Innováció kéz a kézben

Bőrüzemünk professzionális bőripari gépeinek beszerzése

Cégünk a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében
GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01408 projekt azonosító szám alatt
105 009 303 Ft összegű
támogatást nyert
a Szolnokon épülő bőr- és asztalosipari üzemének gépesítésére.

Új telephelyünk

2015. márciusában cégünk, a Tradíció Manufaktúra Kft. megvásárolta az 1600 m2 összterületű, szolnoki ipari telephelyét, amelyet teljesen felújít és modernizál. A GINOP pályázat támogatásának köszönhetően, a társaság újonnan beszerzett gépek segítségével bőr- és asztalosipari munkákat fog végezni.

Szolnoki telephelyünk látványterve

Új termelői kapacitás

A jelen fejlesztés célja új termelőeszközök beszerzése, ezáltal alvállalkozóinknak, illetve bérmunkába kiadott munkáink kiváltása, a termelési kapacitásunk növekedése. Célja továbbá a piacnyitás egy új területre, a papír és írószer piac nagy szériás, de minőségi tolltokokkal, tolltartókkal, táskákkal történő ellátására. Ehhez a fejlesztés révén egy teljesen új termelő kapacitás jön létre, amelynek köszönhetően kiváló olasz és spanyol alapanyagokból a legmagasabb minőségű bőrtermékek készülhetnek el és juthatnak el az igényes hazai és külföldi vásárlóinkhoz.

Az építőiparban szerkezetépítéssel már évek óta jelen vagyunk, amely tevékenységet szeretnénk bővíteni az építőiparban adódó faipari (illetve kárpitos) munkák elvégzésével (pl. fa nyílászárók, bútorok, egyéb faipari termékek elkészítése).

Cégünk emellett az eddig készített Szent Korona replikákat tartalmazó exkluzív fadobozokat is saját gyártásba kívánja venni.

Új minőség jön létre

A fejlesztés leginkább a John Gabriel márkájú, kizárólag valódi bőrből készülő, valamint valódi bőr alapanyagra épülő és szintetikus anyagokkal díszített, prémium minőségű bőrtermékek gyártásához szükséges termelői kapacitást kívánja kiépíteni.

A Magyarországon korábbról már ismert John Gabriel márkát újítjuk majd meg, amelyhez később e kívül más valódi bőr és műbőrből készülő termékcsaládok is csatlakoznak. Először a John Gabriel termékpaletta tolltokokat, tolltartókat, irattartókat és táskákat fog tartalmazni.

A támogatás révén megvalósuló gépbeszerzés során korszerű, a faipari munkákat segítő, CNC vezérelt maró-megmunkálóközpont, táblafelosztó, csikvágó- és élzárógép, valamint a bőripari termékeket gyártó varrógép, stancológép, patentozó, kalander, márkázó, egalizáló és serfelőgép kerül beszerzésre.

A projekt fontosabb adatai:

  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01408
  • Fő megvalósítási helyszín: 5000 Szolnok, Nagysándor József utca 29. 1. ép.
  • A projekt maximális elszámolható összköltsége: 116 745 995 Ft (le nem vonható ÁFA-val)
  • Önerő: 11 736 692 Ft
  • A teljes támogatási összeg: 105 009 303 Ft
  • A Támogatás intenzitása: 29.95 % (kerekítve)

Az első eredményeink

A fejlesztés eredményeként az első külföldi megjelenésünk nagy sikerrel zárult a 2019. januárjában a Frankfurti Paperword kiállításon. Termékeink kivívták a látogatók egyöntetű elismerését magas minőségükkel és a legújabb divatnak megfelelő kialakításukkal.